Alen Vitasović prigodno objavljuje odu svim zatvorenim birtijama

Alen Vitasović, legendarni Istrijan i popularni pjevač, objavljuje novi singl za Dancing Bear u suradnji s Marcom Grabberom i Ivanom Arnoldom.

Istarski trio zajedničkim snagama izbacuje pjesmu “Oštarije su mi zaprli”, prigodnu pjesmu za novonastalo stanje u državi te svojevrsnu odu zatvorenim birtijama, to jest “oštarijama”.

Oda “oštarijama” ne opisuje samo gubitak najdražeg mjesta socijalizacije u Hrvata, već opisuje i gubitak mjesta odakle je dolazila većina zarade mnogih glazbenika koja im je osiguravala egzistenciju. Shodno tome, “Oštarije su mi zaprli” ne odnosi se samo na druženja u kafićima, nego i na krizu kroz koju prolaze svi akteri glazbene scene te zabavnog biznisa koji su gotovo pa izbrisani iz liste javnih poslova.

Kao inspiracija za novu pjesmu poslužio je Alenov YouTube video u kojem se osvrće na situaciju iz prvog hrvatskog lockdowna, kada Alen nije imao gdje popiti jutarnju bevandu.

Tekst za pjesmu “Oštarije su mi zaprli” potpisuju Vitasović, Grabber i Arnold, dok iza glazbe stoje Grabber i Arnold. Na novom singlu gostuje i poznati slovenski gitarist Robert Pikl (Manouche, Magnifico…) te maestro Krešimir Tomec (Cubismo, Vještice…) na basu i mandolinama. Pjesma je snimljena u Orbanićima, a miksana i masterirana u Ljubljani.

Spot za pjesmu napravljen je po istinitoj priči. Alen je u jednom trenutku za vrijeme prvog lockdowna nervozno krenuo do obližnjeg sela u nadi da kafići nisu zatvoreni, no ipak je naišao na zatvorena vrata. U spotu gostuje HRT-ov voditelj Branko Uvodić koji je zaslužan za uvod u spot ili, u ovom slučaju, uvodić u spot.  Spot je snimljen na potezu između istarskih sela Orbanići i Juršići, a snimila ga je NuNu Production ekipa iz Pule na čelu s Danijelom Bartolićem i Marijanom Banko.

U svojoj bogatoj glazbenoj karijeri Alen Vitasović izbacio je brojne uspješnice, od kojih su najpoznatije “Ja ne gren”, “Gušti su gušti”, “Ne moren bez nje”, “Bura”, “Jenu noć” i mnoge druge. Alen je ljubav prema glazbi otkrio već u najmlađim danima pa je tako s pet godina počeo svirati harmoniku te krenuo nastupati s ocem. S 12 godina osniva svoj prvi glazbeni sastav LADA te počinje svirati brojne druge instrumente. Samostalnu pjevačku karijeru započinje 1993. kada izbacuje hit “Ne moren bez nje” koji je i danas rado slušan, nakon čega nastavlja s nizanjem hitova i koncerata.

U moru Alenovih postignuća ističe se podatak da je 1997. godine odlukom predsjednika Republike Hrvatske, dobio Red Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za osobit doprinos kulturi.

Među recentnijim Alenovim uspjesima nalazi se duet s Božidarkom Matíjom Čerinom na ovogodišnjem natjecanju Dora s energičnom i modernom etno pjesmom “Da se ne zatare”, koju je publika glasovima smjestila na visoko 4. mjesto ukupnog poretka najupečatljivijih nastupa na Dori. Najnovu glazbenu etapu svoje karijere nastavio je sa singlom “Vrime je za doma poć”, za čiji je spot okupio živuće legende istarske glazbene scene kao što su Dražen Turina – Šajeta, Elio Pisak i Edi Maružin iz Gustafa. Upravo to novo poglavlje karijere nastavlja sa singlom “Oštarije su mi zaprli” s kojim će osvojiti postojeće fanove, ali i pridobiti nove.

Za više informacija, Alena Vitasovića pratite na njegovom službenom Facebook i Instagram profilu, a novi singl poslušajte putem poveznice.

alen vitasovic

Dua Lipa nominirana je za 6 Grammyja

December 1, 2020

Kultni albumi Pink Floyda čekaju vas u Dancing Bearu po primamljivim cijenama

December 1, 2020