You are currently viewing Londonski Archive slave 25 godina kolektiva novim singlom i velikom turnejom
  • Post category:News / Strano

Londonski kolektiv Archive predstavio je video spot za singl “Lightning Love” nastao u suradnji s osnivačem kultnog škotskog sastava The Beta Band, pjevačem Steveom Masonom.

Singl je skinut s njihove obljetničke kolekcije “25”, objavljene u svibnju povodom obilježavanja osnutka kolektiva u naselju Croydon u Londonu 1994. Archive su objavu izdanja proslavili rasprodanim koncertom u prestižnom pariškom centru La Seine Musicale ispred 6.000 oduševljenih gledatelja.

Prošli mjesec Archive su započeli veliku europsku turneju “25 Live” ekskluzivnim koncertom pod kulisama Odeona Heroda Atičkoga na južnom obronku atenske Akropole, što je rijetka čast za glazbenike. Slavljenička turneja kolektiva obuhvatila je već šest europskih zemalja, uključujući rasprodane koncerte u Londonu i Berlinu, a završava u Madridu 7. prosinca 2019. Prije samog velikog finala obići će nama bliže gradove Beč i Milano. Sve datume turneje i poveznice za kupovinu ulaznica možete pronaći ovdje.

Sa stažem od dvanaest albuma i nebrojeno festivalskih nastupa diljem Europe, Archive su postali jedan od najznačajnijih britanskih sastava novije povijesti.

Govoreći o posljednjem slavljeničkom projektu “25”, osnivač Archive kolektiva, Darius Keeler je izjavio: “Činilo se kao pravi trenutak da duboko udahnemo i osvrnemo se na sve što smo postigli na ovom našem putovanju i osvjestimo koliko smo daleko dogurali. Zaista sam ponosan na posao koji smo tijekom godina odradili kao kolektiv i uzbuđen sam što ćemo ga proslaviti u 2019. godini.”

Obljetnički album “25” kolektiva Archive potražite u Dancing Bear dućanima, na www.dancingbear.hr te na digitalnim platformama.