Božidarka-Matíja Čerina i Alen Vitasović oduševili publiku na Dori pjesmom “Da se ne zatare”

Talentirana i nagrađivana Riječanka očaravajućeg vokala koju su mnogi zapamtili po nastupu u prvoj sezoni glazbenog spektakla The Voice Hrvatska i karizmatični bard istarskog ča-vala udružili su snage u sjajnom duetu naslova “Da se ne zatare“. Na najvećem televizijsko-glazbenom spektaklu Hrvatske radiotelevizije – natjecanju Dora 2020, održanom prošlu subotu, 29. veljače, među 16 kvalitetnih pjesama imali smo priliku premijerno poslušati njihovu vokalno i glazbeno snažnu, energičnu skladbu, a da je pjesma publiku osvojila na prvu govore i rezultati glasanja gledatelja prema kojima su Božidarku-Matíju Čerinu i Alena Vitasovića smjestili na visoko 4. mjesto ukupnog poretka njima najupečatljivijih nastupa na Dori, dok se u sveukupnom poretku pjesma smjestila na 9. mjestu.

“Presretna sam što sam dobila priliku nastupati na Dori. Još uvijek sam u pozitivnom šoku i prepuna dojmova. Toliko toga mi je u srcu da je teško riječima opisati. Biti 4. po glasovima publike je zaista za mene najveća nagrada jer svaki ton je namijenjen publici. Hvala! Hvala na podršci i na ljubavi koju šaljete! Izuzetno sam zahvalna na svim prekrasnim ljudima koji su bili dio naše priče”, ganuto je izjavila Božidarka-Matíja Čerina nakon sjajnog nastupa na Dori.

Božidarka-Matíja Čerina i Alen Vitasović ovom su pjesmom redefinirali smjerokaz kako prezentirati i sačuvati naše narodno blago, interpretirajući i oživljavajući tradicijski izraz kroz suvremene glazbene prakse i fantastičnu, modernu produkciju. Autor glazbe i stihova je Robert Pilepić dok aranžman potpisuje Duško Rapotec – Ute.

“Pjesma govori o potrebi čuvanja naše prebogate tradicije, ali ne na hermetičan način nego upravo u skladu s novim vremenima i stremljenjima. Uvjereni smo da je to bio pravi način za predstavljanje našega kraja i cijele naše prelijepe domovine Hrvatske u natjecanju za Eurosong”, otkriva autor pjesme Robert Pilepić.

Božidarki-Matíji i Alenu na velikoj pozornici popularne glazbene manifestacije u Opatiji pridružile su se i četiri dame koje su dodatno uveličale nastup i sjajnu izvedbu; Lea Belaić i Sara Astafović iz zbora Torretta, Marina Katić iz zbora Josip Kaplan te Suzana Matušan na violini. One su na nastupu nosile stilizirane kostime, poznate Rožice Primorsko goranske županije nastale po uzoru na narodne nošnje pet subregija Primorsko-goranske županije – Liburnijski kras, Susak, Novi Vinodolski, Delnice i Punat. Cijeli nastup osmišljen je kao svojevrsni spoj dviju hrvatskih regija, Primorsko-goranske i Istarske županije koje su tako snažno isprepletene i povezane upravo kroz svoju povijest i baštinu. Autorice kostima Rožice Primorsko goranske Županije su akademska slikarica red.prof.art Ksenija Mogin i gospođa Rajna Miloš, dok je koreografiju za nastup osmislila sjajna Julia Kožul.

Zdenka Kovačiček ravno s Dore 2020 predstavlja "Love, Love, Love", moćni glazbeni dragulj čija je poruka poslana s Woodstocka

March 2, 2020

Karizmatična future soul pjevačica Kovacs osvojit će Zagreb svojim neponovljivim glasom

March 2, 2020