Ogenj u Tvornici Kulture 28.4.

”zarazna energija, sviračka vrućica i pamtljive pjesme” pretočene su u debi album koprivničkih etno punkera Ogenj. Album je naslovljen ‘Domaj’, pokupio je odlične kritike, a koncertno će biti predstavljen u Tvornici Kulture 28. travnja. Ulaznice u pretprodaji 30 kn, ili promo paket ‘ulaznica + album’ 59 kn. Ulaznice se mogu nabaviti u sustavu Entrio.hr www.entrio.hr/event/ogenj-u-tvornice-kulture-5084

Put koprivničke petorke Ogenj  put je bez prestanka jer oni su stalno na cesti koja ih vode na brojne koncerte i nastupe u sklopu raznih festivala koje održavaju diljem regije. Do kraja godine, svakog vikenda Ogenj negdje svira. Pa, ipak, unatoč tako stisnutom rasporedu koji je upotpunjen i privatnim obavezama Tomo, Nikola, Tara, Denis i Filip našli su vremena da se u društvu producenta Ante Prgina Surke zatvore u Dancing Bear studio i snime 12 pjesama koje su upravo danas objavljene na  CD albumu koji nosi naslov ”Domaj”(Dancing Bear).

LEPA MARA VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=NYliR9W9utg

U skladu s njihovim scenskim nastupom, Ogenj su snimili album koji vrvi divljim, emotivnim i energičnim pjesmama otpjevanim na podravsko – međimurskom dijalektu.  Autor glazbe i teksta je frontmen Tomislav Mihac Kovačic dok aranžmane potpisuje Ogenj.

Album je nekoliko dana ranije objavljen na Deezeru: https://www.deezer.com/hr/artist/12234948

‘Scensku folk-punk energiju, koja isijava iz frontmena Tomeka koji se s basistom Nikolom kalio u hardcore punk bendovima Angry Cows i Božje ovčice, producent Surka je uspio zadržati na snimci; kao i pravi tretman ritam-sekcije, Tomekove bisernice i akustične gitare, violine tek sedamnaestogodišnje Tare i električne gitare mlađahnog “revolveraša” Filipa. U konačnici Ogenj se doima poput autohtonog folk-rock i country-punk hibrida onoga što su na svoj način činili Flogging Molly i The Pogues, Mumford & Sons i The Waterboys, ali bez kopiranja, a u Tomeku kao da ima i nešto od duha Joea Strummera i Bona Voxa. – Aleksandar Dragaš, Jutarnji list. 

Ogenj ima ono nešto u sebi što lakoćom prenosi na publiku – neprikosnovenu energiju – što se najviše osjeća na koncertima gdje bend izgara do zadnjih atoma snage. Kako to zvuči ovako studijski? Mislim da je

..odlično uhvaćena sva bit Ogenja kao benda, a posebno te njihove sirove energije, pa sam slobodan reći da “Domaj” spada među najbolje i najsvježije albume izdane u ovoj godini. – Siniša MIklaužić, muzika.hr

HOTE, HOTE VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=QQuV9qx4d44

S albuma ‘Domaj’ do sada su skinuti singlovi ‘Lepa Mara’, ‘Hote, hote’ i ‘Srce išče’, a teren za izlazak posljednjeg singla i spota ‘Ljubaf na najjakše’ nalazi se u posljednjoj fazi pripreme.

Uz izlazak albuma, Ogenj je najavio i koncertnu promociju koja će se održati 28. travnja u Tvornici Kulture. Ulaznice za ovaj koncert mogu se u pretprodaji nabaviti putem sustava Entrio.hr po cijeni od 30 kn, a za 50 zagriženih fanova osiguran je promo paket ‘ulaznica + album’ po cijeni 59,00 kn. Promo paket može nabaviti u shopovima Dancing Bear (Gundulićeva 7), Aquarius CD shop (Branimir centar – Kneza Branimira 29, Zagreb); Aquarius CD shop (Varšavska 13, Zagreb); Croatia Records (Bogovićeva 5, Zagreb); Dirty Old Shop (Tratinska 18, Zagreb); Dućan ploča PDV (Međimurska 21, Zagreb); Rockmark (Berislavićeva 13, Zagreb).

Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 45 kn.

Izdanja Dancing Beara nagrađena nagradom PORIN!

April 18, 2018

Matija Cvek SVJETSKI VOKAL ZA HRVATSKE GLAZBENE VISINE!

April 18, 2018