Dancing Bearova posveta slavnom skladatelju Enniju Morriconeu

Slavni talijanski skladatelj i dirigent Ennio Morricone napustio nas je danas u 92. godini života. Maestro čija je glazba obilježila više od 500 filmskih uradaka i neke od najpoznatijih filmova svih vremena, svijet je oduševio svojom suradnjom s redateljem Sergiom Leonom na kultnim vesternima “Za dolar više” i “Dobar, loš, zao”. Njegov rad nagrađen je i prestižnom filmskom nagradom Oscar, tri Grammyja, tri Zlatna globusa, šest nagrada BAFTA te mnoge druge svjetske i europske nagrade.

Generacije rock-glazbenika fascinirane su glazbom Ennija Morriconea, a o posebnoj ljubavi surf-rock bendova i Morriconea govori činjenica da je glazbeni genijalac svoje prve filmske skladbe za špageti-vesterne pisao djelomično i nadahnut tada svježom surf-rock scenom.

Kao hommage čovjeku koji je nemjerljivo utjecao na modernu glazbenu scenu snimljena je prije 18 godina kompilacija “For a Few Guitars More: A Tribute to Morricone’s Spaghetti Western Themes”, album koji donosi sedamnaest dragulja, skladbi Ennija Morriconea koje je on skladao za špageti-vesterne, a njih su tom prilikom obradili najpoznatiji svjetski surf rock i instrumental rock bendovi iz čitava svijeta.

Urednici ovog izdanja koje je Dancing Bear s ponosom stavio u svjetsku distribuciju 2002. jesu Dalibor Pavičić, gitarist naših vrhunskih sastava The Bambi Molesters i The Strange, i Larry White, ekspert za spaghetti westerne i surf rock. Ovu sjajnu kompilaciju pronađite na digitalnim platformama na sljedećem linku: https://lnk.to/ForaFewGuitarsMore

Grupa Vervet album prvijenac "Dok plačeš i smiješ se" objavila je u digitalnom obliku za Dancing Bear

6 srpnja, 2020

The best surf-rock compilation as Dancing Bear’s tribute to Ennio Morricone

6 srpnja, 2020