Grupa Solarov objavila novi singl ‘Gospodar otoka’

Momci iz Solarova objavljuju nastavak niza singlova nakon posljednjeg uratka “Posljednje Od Nas” stigao je novi singl “Gospodar otoka”.

Glazba: Ivan Pelivanović, Marko Radić, Sven Stažić
Aranžman: Ivan Pelivanović, Marko Radić, Sven Stažić
Tekst: Ivan Pelivanović

Pjesma je prožeta brojnim oscilacijama i aranžerskim manevrima, a snimanje se odvilo u poznatom studiju “Jura” pod vodstvom Ivana Havidića iz Bang Banga. U Solarovu su uvjereni da su nakon 6 singlova napokon pronašli svoj zvuk te su po završetka snimanja “Gospodara Otoka” bili toliko zadovoljni da su brže bolje snimili i još jedan singl koji će izaći nešto kasnije.

Tematski, Solarov prati situacije koje im se događaju u razmaku između singlova, a tema najnovijeg singla “Gospodar Otoka” u suštini je želja čovjeka za svojim unutarnjim mirom koji je, priznali to ili ne, narušen nizom vanjskih a često i unutarnjih faktora. Glavni junak priče našao je svoj spokoj i mir na metaforičnom “Otoku” prema kojemu je sakrio sve tragove i veze koje bi ga mogle vratiti nazad u “civilizaciju” tj. u užurban i neurotično brz život radi kojega gubi svoj unutarnji glas i mir.

Cijeli singl prožima filozofija “Manje je više” dok instrumentalni dio suptilno čini kontrast prema tom pogledu na svijet čime se zapravo tematski stvara balans između jednog i drugog, nešto čemu junak ove priče i teži. Naravno, poput dobrog dijela glazbenih djela i ova je napravljena na način da publika lako može interpretirati tekst na način koji njoj najbolje paše.

Auto skica

listopad 9, 2018

Dancing Bear predstavlja prvi singl talentiranog mladog pjevača Karla Vudrića, čiji glas obećava puno

listopad 9, 2018