Surka i Rosiba “nisu za groove”, ali su pronašli savršeni plesni beat

Svestrani Ante Prgin – Surka, glazbenik, miks majstor, producent te najpoznatiji hrvatski beatboxer, predstavlja novu suradnju s talentiranom glazbenicom po imenu Rosiba.

Singlu “Nisam za groove” unatoč naslovu dobrog plesnog groova ne nedostaje, a pjesma je nastala na jednom od uobičajenih i već sad tradicionalnih jamming sessiona u studiju kod Surke. Glazbena kulisa pjesme je tim posebnija što jedini instrumenti upotrebljeni prilikom njezinog snimanja jesu ukulele i Surkin glas koji je uz malo upotrebljenih efekata zamijenio bubanj, bas pa čak i syntheve!

Većina ovih glazbenih druženja započinje tako da Surka krene sa svojim beatom, snimi bas dionicu i melodiju na looperu, na koju se u trenutku kreativne inspiracije priključuju gosti koji su pozvani na session. Ovom prilikom Surka je u studiju ugostio talentiranu Rosibu. Rosiba je mlada glazbenica s vrećom neobjavljenih pjesama koja voli promatrati oblake i na putu je da postane meteorolog. Prije svog prvog lova na tornada, Rosiba lovi svoje mjesto na alternativnoj glazbenoj sceni i nada se objaviti samostalni album. U glazbene vode, nakon raznih glazbenih projekata, dublje je uplivala upravo u suradnji s najpoznatijim hrvatskim beatboxerom.

Pjesmu “Nisam za groove” Surka i Rosiba predstavljaju uz prateći video spot snimljen u režiji Maria Borščaka, a na snimanju u zagrebačkom klubu Podmornica u u staroj tvornici Katran pridružili su im se brojni prijatelji u plesu pod maskama koji Rosiba i Surka opisuju kao konačno dočekani tulum nakon mjeseci bez klubova i tulumarenja. Njegovom realizacijom smo konačno zajedno ušli u postkarantensku sezonu tuluma! Naravno, uz poštivanje svih mjera sigurnosti.

Singl “Nisam za groove” poslušajte i na svim digitalnim platformama: https://lnk.to/NisamZaGroove

IDLES korak bliže novom albumu "Ultra Mono"

17 srpnja, 2020

Novi singl Mor Rolla originalna je i fascinantna fuzija koja plijeni pažnju

17 srpnja, 2020