records & distribution  |   studio  |   publishing
mangroove sami
  Izdanja  |   DB Koncerti  |   Vijesti  |   Kontakti  |   Shops  |   Katalog  |   Warner Classics  |   ToTS  |   Home  
DancingBearTube
Klik to DB Tube!
Deezer
iTunes
Amazon
Amazon
Spotify
Spotify
Rhapsody
Napster
E Music
Beatport
Trackitdown
CMC televizija
Croatian Music Channel
KLIK NA LINK KATALOG!!!
http://metro-portal.hr/
www.muzika.hr
PREDNARUDŽBA: David Bowie ‘WHO CAN I BE NOW? (1974 – 1976)’
Drugi u nizu najavljenih box setova iz kolekcije Davida Bowieja stiže u Dancing Bear CD shopove 23. rujna 2016.

PREDNARUDŽBE NAPRAVITE EMAILOM NA ADRESU: maloprodaja.zagreb@dancingbear.hr

CD, DIGITAL & VINYL BOX SADRŽAVAT ĆE I DO SADA NE OBJAVLJENI ALBUM
‘THE GOUSTER’

DAVID BOWIE ‘WHO CAN I BE NOW? (1974 – 1976)’, nastavak je na nagrađeno i hvaljeno izdanje DAVID BOWIE ‘FIVE YEARS (1969 – 1973)’, a oba su dio kolekcije iz najavljenih box setova koji će obuhvatiti njegovu karijeru od 1969. godine nadalje.

CD box sadržavt će 12 diskova, vinylno izdanje 13 ploča, a sve će biti dostupno i na digitalnom downloadu – svi oni obuhvatit će službene materijale koje je Bowie objavio u svojoj takozvanoj ‘American’ fazi koja je trajala od 1974. do 1976. godine.

Box set naslovljen prema pjesmi koja je nastala 1974., a koja je službeno objavljena tek 1990. godine, uključivat će ‘DIAMOND DOGS’, ‘DAVID LIVE’ (u originalnom miksu te miksu iz 2005.), ‘YOUNG AMERICANS’ i ‘STATION TO STATION’ (u originalnom te u miksu iz 2010. godine) kao i ‘THE GOUSTER’, ‘LIVE NASSAU COLISEUM 76’ te kolekciju single verzija i B-strana okupljenih u kompilaciju ‘RE:CALL 2’.

Svi navedeni formati uključivat će materijale koji se do sada nisu pojavljivali na CD-ima, pločama kao ni u digitalnom format, te sus vi oni nanovo remasterirani.

Cijene izdanja nalaze se nakon klika na ''OPŠIRNIJE''
31.08.2016
PREDNARUDŽBA: Led Zeppelin 'The Complete BBC Sessions'
Prije gotovo 20 godina, Led Zeppelin su izbacili ‘’BBC Sessions’’ – hvaljeni, dvostruki CD set na kojem su sadržane probrane live snimke njihovih nastupa održanih na BBC radiju u period od 1969. do 1971. godine.
Sada, odnosno do kraja 2016. godine, bend planira objaviti to isto izdanje, ali ovoga puta prošireno i nanovo remasterirano – reinkarnacija će nositi naslov THE COMPLETE BBC SESSIONS.
Ažurirana kolekcija proširena je za osam neobjavljenih snimki nastalih u sklopu BBC sesije. Među njima naći će se i tri ‘’izgubljene’’ trake snimljene 1969. u sklopu tih istih nastupa. Ranije spomenuti remastering nadgledao je Jimmy Page.

SVOJE PREDNARUDŽBE šaljite na maloprodaja.zagreb@dancingbear.hr / cijene izdanja istaknute nakon klika na 'opširnije'.
08.09.2016
Stidljiva Ljubičica novi singl
„Novim singlom "Bol života", ujedno najavom nadolazećeg albuma na kojem će preraditi niz svojih starijih pjesama i priložiti nisku novih skladbi, Stidljiva ljubičica, jedna od najsimpatičnijih grupa poniklih u doba našeg, toliko glorificiranog novog vala, podsjetila je kako je ranih 80-ih, a tome je tako i danas, lako stapala najznačajnije odlike te kratke, ali važne glazbene ere s refleksijama na osunčani jangle-pop 60-ih. Unatoč protoku vremena, dječja zaigranost i mladenačka šarmantnost s dozom dobrodošle naivnosti, čistoće i nevinosti, kakve današnji pop-akteri gotovo i ne poznaju, ostale su i na recentnom singlu "Bol života" glavnim i praktički intaktnim autorskim i izvođačkim osobinama i ove, današnje Stidljive ljubičice.“Aleksandar Dragaš

Stidljiva ljubičica snimila je u studiju Marijana Brkića novi singl naslovljen 'Bol života'. Autor glazbe i teksta je Zlatko Đurašina koji otkriva kako je odabran naslov ove pjesme i još neke pojedinosti: „ Imali smo malu dilemu oko naslova pjesme, a presudio je, nažalost, odlazak velikog BB Kinga. Pjesme Stidljive ljubičice uvijek su bile povezane raznim korijenima pop i rock muzike, tako da ni ovaj događaj nije mogao ne ostaviti traga barem u naslovu pjesme. Ova ugodna prozračna pjesma, miriši soundom divnih nostalgičnih vremena, a u isto vrijeme je moderna i vintage. Uz straog znanca Marijana Brkića snimili smo i izmiksali ovaj singl prije ljetne sieste, a pjesma je baš za to, uz tekilu ili osvježavajući sok....Vamos“

Renato Happ - vokal, el piano, percussion
Zlatko Đurašina - gitare, prateći vokal, bubnjevi
Youtube: http://youtu.be/JbMFN1TihQI
15.05.2014
Led Zeppelin
Upravo na dan kada je album 'Physical Graffiti proslavio 40. rođendan, originalno objavljen 24. veljače 1975. godine, Led Zeppelin napravili su presedan u karijeri te stavili svoj katalog na streaming servise. Zahvaljujući tome, katalog Led Zeppelina u Hrvatskoj sada možete slušati putem Deezera! http://www.deezer.com/artist/848!
Uz to što je cijeli katalog postavljen na Deezer, u četvrtak 20. veljače remasterirano reizdanje 'Physical Graffiti' stiglo je u Dancing Bear CD shopove. Remasterirano izdanje obogaćeno je do sada neobjavljenim snimkama, a može se kupiti kao višestruki CD, vinyl, te kao limitirano box set izdanje.

26.01.2015
Kawsaki 3P novosti: singl, video, album i dva koncerta
KAWASAKI predstavili novi sing i video '3Problema' pa nakon šest godina najavili konačan izlazak trećeg studijskog albuma 'Goli zbog pasa'. Koncertna promocija albuma održana je 19. veljače u Malom pogonu Tvornice, a veliki koncert najavljen je za 21. ožujka u Velikom pogonu Tvornice.'3problema' svoj novi singl osebujan bend Kawasaki 3P izbacio je van u četvrtak 22. siječnja i time najavio konačan izlazak trećeg studijskog albuma. pretposljednji studijski album 'Idu Bugari' bend je objavio u travnju 2009. godine.


26.01.2015
Dalmatino objavili novi album 'Moj dom'
Nakon šest godina Dalmatino je objavio novi album: "Moj dom" O albumu govore njegovi tvorci, Ivo Jagnjić i Zdravko Sunara: Album „Moj Dom“ dobio je ime po prvom singlu. Simbolično, dom je najvažniji pojam u životu, mjesto gdje se osjećamo najbolje, nalazimo toplinu i zaštitu, osjećamo intimu i mir. Uživajući u svom domu, sjećamo se i onih manje sretnih koji su na bilo koji način ostali bez doma, ova je pjesma posvećena njima. Glazbeno, ona donosi bitan pomak i u zvuku i kompletnom izrazu koji je sada malo tvrđi. Moramo reći da nam je baš jako draga, jer je i korak naprijed za bend!

16.08.2013
Pink Floyd 'The Endless River' u prodaji
Nakon dugih dvadeset godina legendarni Pink Floyd objavit će 7. studenog novi studijski album 'Endless River' koji će uglavnom biti ispunjen instrumentalno-ambijentalnim skladbama baziranim sa sessiona iz 1993. i 1994. godine te albuma 'The Division Bell'. Prvi album koji će Pink Floyd objaviti od smrti Richarda Wrighta, klavijaturista i suosnivača grupe producirali su David Gilmour, Martin Glover, Andy Jackson i Phil Manzanera.
22.09.2014
Mangroove objavili novi singl 'Ljubavna'
Novim singlom 'Ljubavna' Mangroove ponovo nudi svoj autentični neo soul zvuk koji se sjajno nadovezuje na prethodni singl nudeći kroz 'Ljubavnu' još bolji groove i još privlačniji poziv na ples. 'Ljubavna' je i svojevrsna kruna veze Željke Veverec i Tonija Starešinića, okosnice grupe Mangroove, koji su krajem rujna ozakonili svoju dugogodišnju ljubav ulaskom u brak i zapjevali 'Ljubavnu' iskreno, iz srca.Novi singl producirao je kao i prethodni Zvonimir Dusper - Dus dok će spot za 'Ljubavnu' režirati Tvrtko Barišić - Vidokk čija premijera se očekuje kroz mjesec dana.
04.11.2014
David Bowie Nothing Has Changed (the best of)
DAVID BOWIE ‘NOTHING HAS CHANGED’ je best of kompilacija koja će po prvi puta na jednom mjestu obuhvatiti svu glazbu tog velikana pop kulture iz perioda od 1964. do 2014. godine. Izdanje u prodaju stiže u petak 14. studenog 2014., i to u sljedećim formatima: 3CD, 2CD te dvostruki LP.

Prednarudžbu najavljenog izdanja uz ostvaranje 10% popusta šaljite na mail prodaja@dancingbear.hr
03.10.2014
Goribor snimili novi singl i video 'Dugo nisam bio tu'
Iako koncertno aktivni, Goribor su nakon albuma 'Evo je banja' uzeli malu stanku od snimanja novih pjesama. Doduše, 2013. godine ST je u suradnji s Vunenyim i braćom Sinkauz (East Rodeo) snimio pjesmu 'Jureći ljubav'. Kako bilo da bilo, Goribor su u jednom dahu uz produkcijsku podršku starog znanca Edija Cukerića snimili novi singl i prateći video 'Dugo nisam bio tu'. Režiju spota potpisuje Aleksandar Švabić.

Video 'Dugo nisam bio tu' pogledajte klikom na 'opširnije' pa dolje na link.
02.09.2014
Urban, četvorka i onda dugo, dugo nitko - recenzija koncerta
Novinar glazbenog portala Ravno do dna bio je na koncertu Urbana i četvorke u MSU, pročitajte kako ga se dojmilo!
''U sklopu ljetnih koncertnih večeri na krovu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, pod egidom drugačije svirke i ekskluziviteta, pretpremijerno prije izlaska novog albuma datiranog za jesen, ukazali su se Urban i njegova Četvorka. Rasprodali (čitaj: tisuća ljudi). I još jednom potvrdili o kakvom se izazivaču radi. Naime, spontanost i uživanje u svirci toliko je rijetko viđena kategorija pri prvacima ovdašnje scene, da se svako novo ukazanje valja podcrtati i naglasiti kako ne bi trebalo predstavljati iznimkom od pravila već utabati pravac novim izvođačima kako se valjano radi posao.'
Više u nastavku!
10.07.2014
Robert Plant objavio novi album
‘lullaby and… The Ceaseless Roar’ naslov je novog albuma Roberta Planta koji se od 05. rujna 2014. može kupiti u Dancing Bear CD shopovima. Robert Plant je svoj novi album objavio pod okriljem izdavačke kuće Nonsuch Records (za Hrvatsku Dancing Bear Records), a najavio ga je izvrstanim singlom ‘Rainbow’ kojeg možete slušati i online putem Deezera.
‘lullaby and… The Ceaseless Roar’ nosi ukupno 11 pjesama od kojih njih 9 potpisuju Plant i bend The Sensational Space Shifters s kojim je prvu suradanju ostvario 2002. godine na albumu ‘Dreamland’.
02.09.2014
Mangroove snimili video spot 'Sami'
Nakon singla 'Sami', zagrebačka grupa Mangroove predstavila je video spot koji prati pjesmu. Singlom i spotom bend je najavio izlazak trećeg studijskog albuma. O novom singlu magazine Rolling Stone - Hrvatska je rekao ''Predivan vokal Željke Veverec dominira pjesmom uz kotrljajući groove i klavirske dionice koje daju pjesmi poseban šarm.''

Nakon tako sjajne kritike i vrlo dobrog kotiranja na radio postajama, Mangroove su u režiji Eve Kraljević jednog kišnog dana u tek probuđenoj šumi podno Sljemena snimili video.

Video 'Sami' pogledajte klikom na 'opširnije'
16.05.2014
Kawasaki 3P imaju novi singl 'Loš, zao'
Kawasaki 3P su napokon izbacili dugoočekivani singl koji je najavio izlazak trećeg studijskog albuma čiji se izlazak može očekivati u listopadu 2014.!

Jedan, jedini i drugačiji Kawasaki 3P u pjesmi 'Loš, zao' bez kompromisa spram ćudorednih razmišljanja obrađuju mnogo puta viđene situacije na ulicama, u kvartovskim birtijama, noćnim klubovima, domovima. Tekst pjesme je socijalno osviješten, ali , kao i uvijek, u skladu s naravi ovog šarmantnog mnogoljudnog benda. Naslov dugoočekivanog i mnogo puta najavljivanog albuma za sada ostaje nepoznanica, a ostale pjesme koje će na njega biti otisnute trenutno se nalaze na 'šminkanju' u studiju u Novom Mestu.

Pjesmu poslušajte klikom na 'opširnije'
25.04.2014
Njemačka saksofonistica obradila baladu Dine Dvornika
Angela Puxi, njemačka smooth jazz saksofonistica, na svom je saksofonu obradila baladu 'Pelin i med' koju je Dino Dvornik objavio na svom posljednjem albumu 'Pandorina kutija'.

Angela koja nikada ranije nije čula za Dinu je bila oduševljena njegovim pjesmama, a najviše dirljivom 'Pelin i med' za koju je rekla da joj je predstavljala pravi svirački izazov. Angela se nada da će se njena obrada svidjeti fanovima Dina Dvornika, da ću ju izvoditi na svojim nastupima diljem svijeta te da će joj se uskoro ukazati prilika da stane i pred hrvatsku publiku.

Smooth jazz verziju pjesme 'Pelin i med' poslušajte klikom na 'OPŠIRNIJE'
29.07.2014
Van Morrisonov klasik 'Moondance' sjaji novim sjajem
‘Moondance’ – jazz rock & blue-eyed soul klasik irskog kantautora Vana Morrisona originalo objavljen 1970. - ovih je dana uskrsnuo u tri nove nove varijante!

U jesen 1969., Van Morrison je ušao studio kako bi snimio MOONDANCE, album koji će mu u skorijoj budućnosti otvoriti vrata prema komercijalnom proboju i kojemu će vrijeme donijeti epitet jedne od najomiljenijih ploča ikad. Taj topli, senzualni i sofisticirani album originalno je objavljen u veljači 1970. godine, a njegovim nezasitnim fanovima, ovih je dana pružena prilika da mogu uživati I u njegovoj remasteriranoj i proširenoj verziji.

22.10.2013
Pogledajte video Dunje Knebl i Kololira
Novim video spotom i singlom 'Kad ja prođem jednu goru', Dunja Knebl i Kololira su najavili izlazak novog albuma!
Pjesma “Kad ja prođem jednu goru” zapisana je u Slavoniji, a obrađena je za gitaru, harmoniku, djembe i pjevanje. Specifična je po vrlo zanimljivom ritmu i vokalnim dijelovima gdje se Dunji pridružuju i ostali članovi Kololire.
23.10.2013
The Bambi Molesters u seriji 'Breaking Bad'
Surf band The Bambi Molesters zabilježili su još jedan veliki korak u svojoj glazbenoj karijeri kada je njihov atmosferični instrumental 'Chaotica' s hvaljenog albuma 'Sonic Bullets: 13 From The Hip' uvršten u novu epizodu 'Breaking Bad-a' koja je sinoć premijerno emitirana na AMC televiziji. Tim činom, The Bambi Molesters našli su se u društvu bendova i izvođača poput TV On the Radio, Beastie Boys, John Coltrane, Danger Mouse, Nancy Sinatra, ZZ Top, Mick Harvey, Calexico, Gnarls Barkley, Thee Oh Sees...

Breaking Bad, serija koja je startala 2008. godine i do danas osvojila milijune gledatelja, trenutno se nalazi u svojoj terminalnoj fazi, 5. sezoni koja je podijeljena na dva dijela i ukupno donosi 16 epizoda. Prvi dio posljednje sezone prikazivan je od ljeta do jeseni prošle godine, a drugi dio startao je početkom kolovoza ove godine.
02.09.2013
Dalmacijo od kamena - dalmatinske pjesme u instrumentalnoj izvedbi
U kolovozu prošle godine u prodaju je pušten 'Dalmacijo od kamena' odličan album Đanija Stipaničeva realiziran u suradnji sa sjajnim autorom Nenadom Ninčevićem. Album je do sad iznjedrio singlove Dalmacijo od kamena, Prokleta ljubav, Bogu fala da si tu, Oćel vrime i Klapa na kušinu koji su zavladali radio postajama dilljem lijepe naše, a na Đanijevim koncertima brojna publika pjeva ih iz sveg glasa.
Koliko su se pjesme objavljene na CD-u uvukle pod kožu brojnim Đanijevim poklonicima najbolje svjedoče brojni upiti tijekom godine: ''Gdje i kako možemo doći do notnog zapisa pjesama s albuma 'Dalmacijo ok kamena''?

Svima je znano da se publika i Đani vole javno pa nas veseli što smo im izašli u susret te će moći svirati i pjevati pjesme i kod svoje kuće!05.09.2013
  Top 10 najprodavanijih
 1.  X
Ed Sheeran
 2.  Head Full Of Dreams
Coldplay
 3.  Endless River
Pink Floyd
 4.  Book Of Souls
Iron Maiden
 5.  Dark Sky Island
Enya
 6.  Simili
Laura Pausini
 7.  25
Adele
 8.  Led Zeppelin 1 Re-mastered
Led Zeppelin
 9.  Dark Side Of The Moon
Pink Floyd
  noviteti
 1.  Blues Of Desperation
Joe Bonamassa
 2.  Beautiful Future
Primal Scream
 3.  We Can Do Anything
Violent Femmes
 4.  Santana IV
Santana
 5.  Live In Philadelphia LP
Alen Toussaint
 6.  LIVE 1977 - 1979
Bad Company
 7.  U Moru I Plamenu
Zoran Čalić Bend
 8.  Crvotočina
Diskodelija
 9.  Cry Baby
Melanie Martinez
 10.  Three
Blue Man Group
 11.  Deadpool
Soundtrack
(c) 2005-2017 Dancing Bear. Design & Software Brukart