Ogenj u Tvornici Kulture 28.4.

”zarazna energija, sviračka vrućica i pamtljive pjesme” pretočene su u debi album koprivničkih etno punkera Ogenj. Album je naslovljen ‘Domaj’, pokupio je odlične kritike, a koncertno će biti predstavljen u Tvornici Kulture 28. travnja. Ulaznice u pretprodaji 30 kn, ili promo paket ‘ulaznica + album’ 59 kn. Ulaznice se mogu nabaviti u sustavu Entrio.hr www.entrio.hr/event/ogenj-u-tvornice-kulture-5084

Put koprivničke petorke Ogenj  put je bez prestanka jer oni su stalno na cesti koja ih vode na brojne koncerte i nastupe u sklopu raznih festivala koje održavaju diljem regije. Do kraja godine, svakog vikenda Ogenj negdje svira. Pa, ipak, unatoč tako stisnutom rasporedu koji je upotpunjen i privatnim obavezama Tomo, Nikola, Tara, Denis i Filip našli su vremena da se u društvu producenta Ante Prgina Surke zatvore u Dancing Bear studio i snime 12 pjesama koje su upravo danas objavljene na  CD albumu koji nosi naslov ”Domaj”(Dancing Bear).

LEPA MARA VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=NYliR9W9utg

U skladu s njihovim scenskim nastupom, Ogenj su snimili album koji vrvi divljim, emotivnim i energičnim pjesmama otpjevanim na podravsko – međimurskom dijalektu.  Autor glazbe i teksta je frontmen Tomislav Mihac Kovačic dok aranžmane potpisuje Ogenj.

Album je nekoliko dana ranije objavljen na Deezeru: https://www.deezer.com/hr/artist/12234948

‘Scensku folk-punk energiju, koja isijava iz frontmena Tomeka koji se s basistom Nikolom kalio u hardcore punk bendovima Angry Cows i Božje ovčice, producent Surka je uspio zadržati na snimci; kao i pravi tretman ritam-sekcije, Tomekove bisernice i akustične gitare, violine tek sedamnaestogodišnje Tare i električne gitare mlađahnog “revolveraša” Filipa. U konačnici Ogenj se doima poput autohtonog folk-rock i country-punk hibrida onoga što su na svoj način činili Flogging Molly i The Pogues, Mumford & Sons i The Waterboys, ali bez kopiranja, a u Tomeku kao da ima i nešto od duha Joea Strummera i Bona Voxa. – Aleksandar Dragaš, Jutarnji list. 

Ogenj ima ono nešto u sebi što lakoćom prenosi na publiku – neprikosnovenu energiju – što se najviše osjeća na koncertima gdje bend izgara do zadnjih atoma snage. Kako to zvuči ovako studijski? Mislim da je

..odlično uhvaćena sva bit Ogenja kao benda, a posebno te njihove sirove energije, pa sam slobodan reći da “Domaj” spada među najbolje i najsvježije albume izdane u ovoj godini. – Siniša MIklaužić, muzika.hr

HOTE, HOTE VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=QQuV9qx4d44

S albuma ‘Domaj’ do sada su skinuti singlovi ‘Lepa Mara’, ‘Hote, hote’ i ‘Srce išče’, a teren za izlazak posljednjeg singla i spota ‘Ljubaf na najjakše’ nalazi se u posljednjoj fazi pripreme.

Uz izlazak albuma, Ogenj je najavio i koncertnu promociju koja će se održati 28. travnja u Tvornici Kulture. Ulaznice za ovaj koncert mogu se u pretprodaji nabaviti putem sustava Entrio.hr po cijeni od 30 kn, a za 50 zagriženih fanova osiguran je promo paket ‘ulaznica + album’ po cijeni 59,00 kn. Promo paket može nabaviti u shopovima Dancing Bear (Gundulićeva 7), Aquarius CD shop (Branimir centar – Kneza Branimira 29, Zagreb); Aquarius CD shop (Varšavska 13, Zagreb); Croatia Records (Bogovićeva 5, Zagreb); Dirty Old Shop (Tratinska 18, Zagreb); Dućan ploča PDV (Međimurska 21, Zagreb); Rockmark (Berislavićeva 13, Zagreb).

Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 45 kn.

Izdanja Dancing Beara nagrađena nagradom PORIN!

travanj 18, 2018

Arctic Monkeys objavili novi album 'Tranquility Base Hotel & Casino'

travanj 18, 2018