dRUMELODY sarajevski DJ, VJ i strip crtač 13. srpnja nastupa na Ultra Europe festivalu

Kada nije Berin Tuzlić –  bubnjar u nekoliko sarajevskih  bendova i projekata, nagrađivani autor animiranih filmova i strip crtač s profesorskim stažem na američkom sveučilištu Maryland – on je multimedijalni umjetnik/glazbenik dRUMELODY. dRUMELODY zapravo je, kako to Berin sam opisuje, ”electro future music” projekt, multimedijalni izričaj kroz live nastupe u kojima kombinira DJ i VJ setove. A, svoj Drumelody performans predstavit će 13. srpnja u sklopu Ultra Europe festivala.

Drago mi je da su organizatori Ultra Europe uvrstili dRUMELODY u ovogodišnji line up, među grupu najvećih zvijezda današnjice ali i izvođača elektronske muzike. To govori o kvalitetu toga što autorski stvaram, jer je riječ o događaju koji svake godine otvara svjetsku festivalsku sezonu i koji postavlja i najavljuje nove muzičke trendove. Čast mi je biti dio programa, očekuje nas tri dana vrhunskog muzičkog i vizualnog spektakla na čak osam pozornica.” izjavio je ovim povodom Berin Tuzlić.

dRUMELODY će se na Ultri predstaviti u futurističkom konceptu, koji će biti podržan najboljom produkcijom koja prati svjetske standarde. Svoje ”futurističko” razmišljanje prenio je na svoj  posljednji album ‘Hyperbola’ kojeg je krajem prošle godine objavio Dancing Bear.

“Da, živimo u 21.stoljeću, pa samim tim i sviramo tako. Kreiranje kao i konzumiranje muzike se temeljno mijenja. Koristeći najsuvremeniju audio tehnologiju, sintetički vokali sa albuma Hyperbola su rezultat tako moćnog pjevanja.Komponiranom muzikom i notama za vokal uz napisani text, plug in to “odradi” bez pol muke i unaprijedi muziku i napravi takvom lakoćom kombinacije glasova ‘Adel, Coverdale’ i ostalih velikih vokala iz prošlosti ali i sadašnjosti.”

iz recenzije portala www.music-box.hr: Album otvara upravo vokalnim uvodom u pjesmu “Hyperbola”, deep tech house stvar koja je bila jedini logičan početak albuma. Snažne bas dionice i vokal vladaju pjesmom i dodatno zaintrigiraju našu maštu za ono što slijedi. “Golden Vine” je još tmurnija i s drugačijim ritmom, ali i dalje ženskim sintetičkim vokalom koji zavodi, i zavodi, i zavodi. Podsjeća me na neki crnački soul glas i mogu ga predočiti ispred sebe, iako ne postoji. Puno pozornosti ovaj sarajevski umjetnik daje bubnjevima i ritmu, što se jasno vidi na svakoj pjesmi, ali i vrlo lijepo u cijelu priču komponira elektroniku.

A, ovih je dana , kao jednu od najava svog nastupa na najvećem festivalu elektroničke glazbe u ovom dijelu Europe, dRUMELODY predstavio novi singl i videospot ”Blood Song”; oboje snimljeni u Dubaiju, i ovoga puta u izdanju Dancing Beara.

ONLINE SHOP: http://www.dancingbear.hr/hr/?s=drumelody&post_type=product&type_aws=true&id=1&filter=1

Surka i Jakša u nekom novom điru

July 9, 2019

Lizzo konačno izdala svoj novi album "CUZ I LOVE YOU"!

July 9, 2019